Asociația Lume Bună

Asociația Lume Bună

ROCultural

Status: Fundraising

30 de copii din sate românești și din diaspora unesc virtual 3600 de km într-un proiect care lansează platforma ROCultural

Educatie. Cultura. Refolosirea resurselor. Dezvoltare Comunitara. Rural.Diaspora

 

[ Show more ]
10.428571428571% Complete

730 RON

Sumă:

1

Galantomi:

7

Donații:

7,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

“Unde vă place mai mult, în România sau în Irlanda?” întreabă Maria, o fetiță de 14 ani, din Vaideeni (Vâlcea). “Eu aș zice Irlanda, am prieteni aici, am mai mult o viață aici, dar dacă trebuia să încep de la început aș zice România.”, răspunde Darius care are 13 ani, s-a născut în SUA și trăiește în Cork (Irlanda) de când era mic. Mai vine în țară să-și viziteze bunicii.

Așa a început PROIECTUL ROCultural, cu atelierul de patrimoniu, la care se adaugă scrierea creativă, fotografia și actoria, într-o serie de 10 ateliere, timp de 3 luni. De data asta se întâlnesc 20 de copii din 4 sate românești (Piscu - Galați, Vaideeni - Vâlcea, Corlățel -Mehedinți, Faraoanele - Vrancea) cu 10 copii români din DIASPORA (Cork – Irlanda). Pornesc într-o călătorie virtuală, în care leagă cei 3600 de km care-i despart, descoperind și punând în valoare patrimoniul local și personal. Cei plecați se reconectează cu rădăcinile lor și exersează limba maternă. Cu toții capătă noi perspective venind din zone atât de diferite cultural. La final vor arăta celor din comunitatea lor ce lucruri frumoase îi înconjoară și ce mândri sunt de ele.

Profesorii lor coordonatori care-i însoțesc în acest parcurs vor fi într-un schimb de experiență direct cu specialiștii în educație culturală, vor beneficia și de ghiduri despre cum se fac toate aceste ateliere pentru a le putea replica în viitor ei înșiși și vor putea face și un schimb de bune practici între ei. Toate aceste se vor regăsi în secțiunea EDUCAȚIE – o zonă de învățare continuă.

În paralel, creăm o altă secțiune dedicată școlilor și companiilor, pentru alocarea de RESURSE materiale, fără investiții suplimentare. Dacă o școală parteneră are o nevoie concretă și urgentă (de exemplu un videoproiector sau un număr de cărți pentru bibliotecă etc.) o va publica în această secțiune iar companiile care au disponibile aceste materiale le vor putea oferi (de exemplu echipamente electronice în bună funcțiune pe care le înlocuiesc periodic). Și invers, companiile își vor putea anunța disponibilitățile de resurse materiale pentru ca școlile să le solicite.

PROIECTE – EDUCAȚIE – RESURSE: toate compun Platforma ROCultural de resurse oferite comunităților (ROC). Este un spațiu unic în zona de educație nonformală prin cultură pe care am început să îl construim în martie și îl vom finaliza în iunie.

Te invitam alaturi de noi - sa contribui la realizarea acestui minunat proiect cu impact in educatie, cultura, refolosirea resurselor disponibile si dezvoltare comunitara.